Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Τοποθέτηση Επάρχου Άνδρου κ. Δ. Λάσκαρη για τις μεταφορές μαθητών

Εκφράζω την συμπαράστασή μου και την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκληθεί τα τελευταία έτη και κυρίως φέτος, στις μεταφορές των μαθητών.

Ο Έπαρχος και οι υπηρεσίες του Επαρχείου Άνδρου, ουδεμία ευθύνη ή αρμοδιότητα φέρουν για τις μεταφορές μαθητών.
Η διαδικασία του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών διεκπεραιώνεται βάση νόμου από την Διεύθυνση Προμηθειών της Περιφέρειας, με την υπ΄αριθ.50025/19-09-2018 ΚΥΑ «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (ΦΕΚ τ.Β’ 4217/26-09-2018) και την υπ’αριθ. 4959/24-01-2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Διευκρινήσεις επι της υπ’αριθ.50025/19-09- 2018 ΚΥΑ για την μεταφορά μαθητών Δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες».
Από την πρώτη στιγμή που επισημάνθηκε το πρόβλημα με την αλλαγή του νόμου τον Σεπτέμβρη του 2018, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με υπομνήματα και επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία, έχει στείλει προτάσεις και έχει ζητήσει την εξαίρεση του νόμου για τους νησιωτικούς νομούς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια επίσημη απάντηση και ο κρατικός φορέας πιέζει καθημερινά για την πιστή εφαρμογή του νόμου. Κατά συνέπεια, δυστυχώς η Περιφέρεια δεν νομοθετεί αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο.
Είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε περεταίρω βοήθεια, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Προτροπή

    Όποιος δεν μπορεί παραιτείται κύριε Λάσκαρη, Επαρχε Άνδρου, Αντιπεριφερειάρχη επί παντός επιστητού κλπ. Από μαϊντανους και γλάστρες χορτάσαμε, δεν μας έλειπε ένας ακόμα. Δεν παραδειγματιστηκατε από την έπαρχο Τήνου που την βλέπουμε και την καμαρώνουμε για την δραστηριοποίηση και την μαχητικότητα με την οποία διεκδικεί τα καλύτερα για το νησί της. Λάθος πρότυπα και παρεες έχετε όπως αποδεικνύει η μέχρι σήμερα αφασία με την οποία «υπηρετείτε» την Άνδρο.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!