Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Τουριστικό Καταφύγιο 180 θέσεων στη Κέα

1151565f2424f2970c134a6dac1572f7_XL

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/12/2014, στο πνευματικό κέντρο «Στ. Ρέστης», με θέμα την παρουσίαση της μελέτης χωροθέτησης του τουριστικού καταφυγίου σκαφών στον όρμο Βουρκαρίου Κέας.

Πρόκειται για μία μελέτη κατασκευής τουριστικού καταφυγίου που θα εξυπηρετεί 180 σκάφη. Από τεχνικής άποψης θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός προσήνεμου μόλου μήκους 80μ. από μικτή διατομή (τεχνητούς ογκόλιθους και σκυρόδεμα), καθώς και πλωτών προβλητών επέκτασης χερσαίων χώρων και κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, με ενδεικτικό προϋπολογισμό περίπου 5.000.000 ευρώ.

Αποκλειστικός Διαχειριστής των χώρων που χωροθετείται το καταφύγιο είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου (στο οποίο ανήκει η διαχείριση χερσαίων χώρων Κέας, Κύθνου, Σερίφου και Σύρου). Οι μελέτες έχουν εκπονηθεί δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική μελέτη έχει εκπονηθεί από την εταιρία «Μπομπότης Θεοφάνης ΕΠΕ» και η λιμενική-ακτομηχανική μελέτη από την εταιρία «Τριων Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ» και έχουν παραληφθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και εισηγήθηκαν: – Ιωάννης Ευαγγέλου, Δήμαρχος Κέας – Αναστασία Μαρκάτου, Προϊσταμένη Δ/νσης Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού – Α. Μπομπότης, Αρχιτέκτων μελετητής – Ν. Παναγόπουλος, Λιμενολόγος μελετητής – Φραγκίσκος Βακόνδιος, Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σύρου Το παρών έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Καβαλιεράτος Δημήτριος και Πατητής Γεώργιος, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Παούρης Νίκος, η μία από τους δύο επιβλέποντες μηχανικούς που έχουν ορισθεί από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για το έργο Αικατερίνη Λειβαδάρα, η περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Άννα Μαυρουδή, καθώς και πλήθος κόσμου. Επόμενο βήμα είναι η έγκριση της χωροθέτησης, με τις όποιες παρατηρήσεις ακούστηκαν στην ημερίδα ή πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα, από τον Δήμο Κέας και μετέπειτα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, ώστε να σταλεί ο φάκελος στις αρμόδιες αρχές για εγκρίσεις.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!