Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Με τους μαθητές να ζητούν τα αυτονόητα… – Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου

IMG_2255 copy

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου, με τους μαθητές να εκφράζουν πλέον αγανάκτησή για τις ελλείψεις καθηγητών, οι οποίες είναι πολλές παρότι έχουν περάσει δύο μήνες απ΄την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα αιτήματα των παιδιών απόλυτα δίκαια αφού για μία ακόμη χρονιά  νιώθουν μαθητές β” κατηγορίας από τη στιγμή που λείπουν από το σχολείο πάνω από οκτώ καθηγητές και οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί όσο καλή διάθεση και να έχουν είναι αδύνατον να καλύψουν τα κενά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελλείψεις εντοπίζονται σε ειδικότητες όπως Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Μουσικοί, Γυμναστές, ενώ στην προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά του Λυκείου από τους καθηγητές που υπηρετούν στο σχολείο , οι τάξεις του Γυμνασίου κάνουν μάθημα τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα!!! 

Επιπλέον οι μαθητές σε σχετική ανακοίνωσή τους θέτουν το βασικό ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων, τονίζοντας πως η ύλη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλυφθεί ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τις τυχόν συγχωνεύσεις σχολείων στο νησί…

Η Ανακοίνωση του 15μελούς

Εμείς οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Γαυρίου νιώθουμε μαθητές δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους συμμαθητές μας στα αστικά κέντρα. Μετά τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες μας να βρουν ανταπόκριση τα αιτήματα μας αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα και ειδικότερα με τις δυσμενείς συνθήκες, που επικρατούν στο δικό μας σχολικό περιβάλλον, αποφασίσαμε να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα.
Μη έχοντας άλλη επιλογή, καταλήξαμε ομόφωνα στην απόφαση να πραγματοποιήσουμε κατάληψη του σχολικού μας κτιρίου. Θεωρούμε, όμως, χρέος μας να επισημάνουμε πως στόχος αυτής της κατάληψης δεν είναι να γίνει η τυρόπιτα από στρογγυλή, τρίγωνη, αλλά γιατί κρίνεται επιτακτική η ανάγκη λήψης δραστικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσχερειών. Βασικά μας αιτήματα είναι τα εξής:
• Η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού διότι, αν και έχουν περάσει ήδη δύο ολόκληροι μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το σχολείο μας εξακολουθεί να υπολειτουργεί με ελλείψεις στα βασικά μαθήματα. Πρακτικά έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους καθηγητές μας να στελεχωθεί το λύκειο (και αυτό όχι πλήρως) και έμεινε το γυμνάσιο στο κενό!!!
• Με δεδομένο ότι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα μας υποβάλλει εξέταση μορφής πανελλαδικών εξετάσεων και το σχολείο μας δεν πληρεί τις προυποθέσεις να μας προετοιμάσει κατάλληλα, απαιτούμε τη διαφορετική αντιμετώπισή μας σε σχέση με τους μαθητές των υπολοίπων σχολείων της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας. Πως οι μαθητές του γυμνασίου θα αντιμετωπίσουν την Τράπεζα Θεμάτων στο λύκειο; Πότε θα καλύψουν τα κενά; Πόση η ύλη μπορεί να αφομιώσει συμπυκνωμένα ο μαθητής; Αυτό δεν είναι δημοκρατία!!!!!!!!
• Μετά από όλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τυχόν συγχωνεύσεις σχολείων στον τόπο μας, δηλώνουμε φανερά την εναντίωση μας για την πραγματοποίηση οποιονδήπωτε τέτοιων επιδιώξεων.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως στόχος του βήματός μας αυτού, δεν ήταν να κατακρεουργηθούν τα ήδη διαμελισμένα εβδομαδιαία προγράμματα, αλλά να χτίσουμε κάτι που θα κρατήσει ,περισσότερο από μια εβδομάδα κατάληψη, για τις επόμενες γενιές. Απλώς να ξέρουμε εμείς οι ίδιοι ότι προσπαθήσαμε και δε σταθήκαμε απαθείς. Στην προσπάθεια μας αυτή, ζητούμε από τους συντοπίτες μας να ταχθούν στο πλευρό μας κι όχι απέναντι μας και επιδιώκουμε να μην μείνουν άπραγοι αλλά να κινητοποιηθούν κι εκείνοι άμεσα!

Το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!