Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Του Γιάννη Μπακέλα: Απέναντι στην παραπληροφόρηση και τα ψεύδη του «Γραφείου Τύπου»

Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια διότι στο νησί μας υπάρχει ένα θλιβερό φαινόμενο του «γραφείου τύπου» να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες κατεύθυνσης της κοινής γνώμης και της πολιτικής ατζέντας.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Μαζί για την Άνδρο», με τον οποίο συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, εκτός των άλλων περιελάμβανε και τη συνέχιση της προσπάθειας ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα, ενός σημαντικού έργου υποδομής του νησιού μας που θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εκτός των άλλων είχαμε υποσχεθεί διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες, όσον αφορά στις διανοίξεις δρόμων και γεωτρήσεων μιας και η ευρύτερη περιοχή της Υδρούσας ανησυχούσε για τα υπόγεια ύδατα της περιοχής.

Στο κρίσιμο Συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου 2019, το θέμα δεν ήταν η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ και αν συμφωνούμε με τη θέση της, άλλωστε έχει αποφασιστεί από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, αλλά η απαίτηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για λήψη απόφασης από το Δ.Σ. Άνδρου, στην οποία να αναφέρεται ότι ο σκοπός παραχώρησης του μη δασικού τμήματος ακινήτου (οικοπέδου) αφορά τη διάνοιξη οδού (330μ.), που είναι απαραίτητη για την πρόσβαση στο γήπεδο του ΧΥΤΥ.

Το ζήτημα όμως ήταν σε ποιον ανήκει το εν λόγω οικόπεδο; Άραγε ανήκει στο Δημόσιο ή στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής; Είναι δασικό ή όχι; Έχει παραχωρηθεί στο Δήμο με κάποιον τρόπο; Για όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και για τις ανησυχίες που εξέφρασα προσωπικά στο Δήμαρχο ως προς τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, δεν έλαβα καμία απάντηση αλλά ούτε βέβαια και για το περιεχόμενο της έντονης συνομιλίας του Δημάρχου με τον Μητροπολίτη Σύρου, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του Συμβουλίου. Αντιθέτως, αντί απάντησης, απαιτούσε να γνωμοδοτήσω θετικά, ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος (40 ημερών μόλις) για κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν αμφισβήτησε ποτέ την ιδιοκτησία της Μονής επί του ακινήτου, αλλά ούτε και ο εκλιπών πρώην Δήμαρχος Ι. Γλυνός, ο οποίος το 2013 είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωσή την οποία παραθέτω μιας και ο Δήμαρχος με τον εκπρόσωπό του αποσιώπησαν.

Μετά τη λήξη του επεισοδιακού Συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2019, στο οποίο καταψηφίστηκε η εισήγηση του Δημάρχου ακολούθησε και μια σειρά από πρωτοφανείς καταστάσεις, όπως απειλές διαγραφής και άσχημοι χαρακτηρισμοί προς τα πρόσωπα των Δημοτικών Συμβούλων από τον «μη εκλεγμένο περίγυρο» του κ. Λοτσάρη.

Τις επόμενες μέρες ανέλαβε δράση, «ο συνήθης ύποπτος» και «εκπρόσωπος τύπου» του Δήμου, υπό την ανοχή του Δημάρχου, εξαπολύοντας προς το πρόσωπό μου βαρείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και διασύροντας το όνομά μου αφού ενέκρινε στο site του τη φιλοξενία απαράδεκτων σχολίων. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος με συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου (κατά την προσφιλή του τακτική), προσπαθούσε να καλύψει δικές του αστοχίες και αδυναμίες.

Η απάντηση βέβαια και η δικαίωσή μου για όλα αυτά ήρθε από τη Μητρόπολη Σύρου, στις 25 Μαΐου 2020, με εξώδικη διαμαρτυρία προς το Δήμο επιβεβαιώνοντας έτσι τις όποιες επιφυλάξεις μου… άλλωστε έως και σήμερα δεν έχει προχωρήσει αυτό το θέμα. Δημοσιεύω το εξώδικο αυτό, για πρώτη φορά προς ενημέρωση των συμπολιτών μου, αφού κι αυτό αποσιωπήθηκε από τον «εκπρόσωπο τύπου» του Δημάρχου.


Oλόκληρο το εξώδικο: ΙΕΡΑ-ΜΟΝΗ-ΕΞΩΔΙΚH-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η πρόχειρη και επιπόλαιη αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων από τη Διοίκηση, πυροδοτεί το κλίμα και βάζει σε κίνδυνο και την τελική τους έκβαση.

Αναφορικά δε με την εκπροσώπηση του Δήμου Άνδρου στο ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου να σημειώσω ότι δεν αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιλαμβανόμενος ότι το νησί έπρεπε να εκπροσωπηθεί από το Δήμαρχο, ο οποίος έχει και την πλήρη ευθύνη για να ολοκληρώσει το έργο. Παραβλέπει επίσης ο «εκπρόσωπος τύπου» ότι πριν από δυο περίπου εβδομάδες ανανεώθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η εκπροσώπηση του Δήμου από τον κ. Λοτσάρη στο ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου.  

Σε κάθε περίπτωση, εκπροσωπώντας τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και σεβόμενος τις διαδικασίες, ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος, θα ήθελα να τονίσω την λανθασμένη τακτική του κ. Λοτσάρη και των συνεργατών του, να ασκούν διοίκηση με τρόπο διχαστικό, απόλυτο, συκοφαντικό, χωρίς συνεργασίες, δημιουργώντας ένα τοξικό κλίμα τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό.

Μπακέλας Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου  

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Ευαγγελία Πάνου

  H παρούσα στάση-θέση σας κ.Μπακέλα , έρχεται να διορθώσει τη λανθασμένη επιλογή του συνδυασμού με τον οποίο επιλέξατε να αγωνισθείτε για μία τίμια, διαφανή και προοδευτική διακυβέρνηση του νησιού μας. Η ύπαρξη αρχών και αξιών στο χαρακτήρα σας, μας οδηγεί στη σκέψη ότι υπάρχει ακόμα υπόβαθρο υγειώς σκεπτομένων πολιτών ,για ένα καλλίτερο μέλλον του νησιού μας, μακρυά από τις κλίκες των <> που πρωταρχικό τους σκοπό έχουν το προσωπικό συμφέρον-προβολή και τα οικονομικά ωφέλη .Κουράγιο στο δύσκολο δρόμο που επιλέξατε, δεν είσθε μόνος.

  Reply
 2. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

  Εσείς κ. Πάνου Ευαγγελία και η παρέα σας υπήρξατε ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Γιαννίση και της «ΜΑΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΥΣΗΣ» στο θέμα του Χ.Υ.Τ.Υ. προεκλογικά.
  Παρασύρατε κόσμο, κάνατε χορευτικά στο λιμάνι ( ντάρι-ντάρι) στη νεκλογική νίκη του κ. Λοτσάρη.
  Τώρα τι ακριβώς μας λέτε;
  Τότε έφταιγε ο κ.Καπάκης που όπως λέγατε μας «πούλησε» και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι κομματικές σας παρωπίδες δεν σας επέτρεπαν να δείτε την πραγματική εικόνα κι αυτό είχε ως συνέπεια να κάνετε ζημιά στην υπόθεση.
  Τώρα ποιος φταίει;
  Έχετε κάνει εσείς κι η παρέα σας τεράστια λάθη και μοιραίες κινήσεις για το Χ.Υ.Τ.Υ.
  Έχετε αφήσει την κοινωνία της Υδρούσας χωρίς καμία ενημέρωση ενώ οι προσφυγές έχουν γίνει με χρήματα όλων μας.
  Καλά θα κάνετε λοιπόν να μας ενημερώσετε για το θέμα, για το τι έχει γίνει κι αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις προς τον κ. Μπακέλα, που δεν συγκινούν κανέναν, τις έχετε ξανακάνει για άλλους κι αποτύχατε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
  Η περιοχή μας κινδυνεύει, φτάνουν οι μεσσίες σας κ. Πάνου, μας χορτάσατε/

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!