Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Του Βασίλη Αδάμη: Ciccio το Λιμάνι πετάει…

Με τη σημερινή διοίκηση Λοτσάρη, η Άνδρος ζει πρωτόγνωρες και τραγελαφικές καταστάσεις.
Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του, έχουν βάλει ως σκοπό ειδικά για το λιμάνι αφενός μεν, να μην γίνει κανένα αναπτυξιακό έργο όπου να προέρχεται από πρόταση της αντιπολίτευσης η να μην έχει την ευθύνη εκτέλεσης του έργου ο Δήμος και αφετέρου, να επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου παραπληροφόρησης των κατοίκων.

Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν όλες αυτές τις προσπάθειες τους:

– Στην πρόταση του τοπικού Γαυρίου και τις συνεχείς επιστολές μας από
τον Οκτώβρη του 19, να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό και το PARKING το λιμανιού στο Γαύριο, με την προέκταση των πεζοδρομίων και την δημιουργία δυο parking, στις θέσεις πρώην ξενοδοχείου Αφροδίτη και πρώην Αγροτικού συνεταιρισμού, μέχρι σήμερα αρνούνται να το φέρουν προς συζήτηση στο ΔΣ, αφήνοντας για μια ακόμη χρονιά το κεντρικό λιμάνι του νησιού, στο χάος ενός  απέραντου parking.

– Στην πρόταση μας αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, όλα τα απαιτούμενα έργα επιδιόρθωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων για να γίνουν γρήγορα, να τα κάνουμε μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα, ούτως ώστε να ήταν έτοιμα την τρέχουσα τουριστική περίοδο και πάλι αρνήθηκαν, θέλοντας να κάνουν το έργο μέσω του Δήμου με προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο και να διαχειριστούν τα χρήματα σαν Δήμος με απευθείας φυσικά αναθέσεις. Δεν γνωρίζει όμως κανείς πότε θα γίνουν με αυτό τον τρόπο που διάλεξαν οι επιδιορθώσεις, κυρίως στην βόρεια προβλήτα, αψηφώντας τον κίνδυνο για να γίνει κάποιο ατύχημα, κάτι που επεσήμαναν και οι πλοίαρχοι της γραμμής με σχετική τους επιστολή στις 29/6/20 προς   Δήμο Άνδρου και το Λιμενικό Ταμείο. Στην απάντηση τους βέβαια προς τους πλοιάρχους, παραδέχονται το λάθος τους, αναφέροντας ότι οι διαδικασίες(που διάλεξαν οι ίδιοι) είναι χρονοβόρες και δεν μπορούμε   να προβλέψουμε τους ακριβείς χρόνους.

Αποτέλεσμα δε της διαδικασίας που διάλεξαν, είναι και το πράσινο έκτρωμα του στεγάστρου των επιβατών στην νότια προβλήτα.

Ευτυχώς που μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα έγινε άμεσα η αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού και η κατασκευή της ράμπας καθέλκυσης σκαφών, άσχετα αν ήδη παρουσιάζει προβλήματα, διότι η έγινε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ως προς τα βάθη της και το μήκος της εντός της θάλασσας η ο υποτιθέμενος εργολάβος δεν ήξερε να κάνει την εφαρμογή του  σχεδίου.

Επίσης, ευτυχώς που υπεγράφη και η σύμβαση εκβάθυνσής του λιμανιού και ήδη ξεκινά το έργο, που και για αυτό μάλλον αδιάφοροι ήταν, αφού εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Ναυτιλίας και φυσικά το έτρεξαν κάποιοι άλλοι.

– Στην πρότασή μας από τον Οκτώβρη του 19 για σύνταξη μελέτης ενός νέου MASTER PLAN (ΠΕΑΛ) για το λιμάνι Γαυρίου, όχι μόνο δεν έφεραν ποτέ την πρόταση προς συζήτηση στο ΔΣ, άλλα όταν αναγκάστηκε να την φέρει η αντιπολίτευση, τότε φάνηκαν και οι προθέσεις τους ότι δεν ήθελαν να γίνει ένα σύγχρονο λιμάνι, ακτοπλοϊκό, εμπορικό και κρουαζιέρας, ψηφίζοντας και πάλι αρνητικά.

 Η πρόταση βέβαια πέρασε με 12-6 ψήφους και θα δούμε τώρα την στάση τους στις περαιτέρω διαδικασίες υλοποίησης.

-Αυτή η πρόταση του ΠΕΑΛ, μάλλον τους χάλασε κάποια σχέδια? και ξαφνικά, ίσως για αντιπερισπασμό, είδαμε το πλέον τρελό γεγονός στο λιμάνι.

Χωρίς καμία άδεια εκτέλεσης έργου από κάποιο φορέα, χωρίς καμία απόφαση του ΔΣ Άνδρου και του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, της κτηματικής υπηρεσίας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου Υπουργείου, αποφάσισαν να φτιάξουν ελικοδρόμιο? αλώνι για τα σπαρτά? μικρή  πισίνα? Καρουζέλ για παιδιά? κανείς δεν ξέρει ακόμα επισήμως.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι παράνομα στο χώρο του λιμανιού, με άγνωστη πηγή χρηματοδότησης, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα απολύτως, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση μέχρι σήμερα σε κανέναν, προσπάθησαν να εκτελέσουν ένα έργο για να δεσμεύσουν προφανώς την περιοχή να μην γίνει έργο προέκτασης του λιμανιού?

Δύσκολο πλέον να τους παρακολουθήσουμε σε όσα κάνουν και περιμένουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προς όλους τους υπεύθυνους αυτού του φιάσκου.

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Εργατα και σημεία

    Φωτογραφίζονται όμως περήφανοι μπροστά στην φρεσκοφυτρωμενη αγριάδα του γηπέδου, στα κλαδιά που κόβει με επιτυχία ο ΣΕΔΑ, έχουν φωτίσει με απόλυτη κακογουστια μερικά βράχια στην Χώρα, όπως φώτισαν και τις σκαλωσιές στο Δημαρχείο (άδεια, ανάθεση, εργολάβος….ούτε ακούστηκαν….μουγγη ανάθεση, όχι απλά απευθειας) και βόλτες νύχτα μέρα με τα αυτοκίνητα του Δήμου (κατηγορούσαν τους προηγούμενους και αποδεικνύονται πολυ χειρότεροι)! Και βέβαια η χαρά της μπουλντόζας που αναδεικνύεται σε κορυφαίο εργαλείο, κατάλληλο ακόμα και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.
    Τι άλλο θα δούμε;;;;;

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!