Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Τουρισμός: Προετοιμάζονται πυρετωδώς οι επιχειρήσεις για το άνοιγμα της σεζόν

Με φόντο την 15η Μαΐου όπου έχει οριστεί κι επισήμως η επανεκκίνηση  του τουρισμού, οι επιχειρήσεις «ζεσταίνουν τις μηχανές».

Παρά το γεγονός πως ακόμη δεν έχει ανοίξει επίσημα ο ξενοδοχειακός κλάδος, οι κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο είναι αυξημένες, οι προσφορές που ζητούν οι τουρίστες για διανυκτέρευση στη χώρα μας αρκετές και όλα δείχνουν πως φέτος η Ελλάδα θα μπορέσει να αγγίξει έως και το 50% της τουριστικής κίνησης του 2019.

Ήδη οι Ιταλοί ξεκίνησαν τις κρατήσεις για το καλοκαίρι, και σύμφωνα με πρώτα στοιχεία στην κορυφή των προτιμήσεών τους βρίσκονται η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία. Η Ελλάδα και η Ισπανία απορροφούν το 70% του ιταλικού θερινού τουρισμού με προορισμό το εξωτερικό, λένε οι τουριστικοί πράκτορες, όπως γράφει η εφημερίδα Il Messaggero.

Επίσης, γερμανικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν ελληνικά νησιά χωρίς κορωνοϊό.

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εστιάζει στο «πείραμα» του εμβολιασμού όλων των κατοίκων σε ακριτικά ή τουριστικά νησιά και σημειώνει ότι «ενώ στην Ελλάδα επικρατεί συναίνεση, στην Ιταλία έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση με τουριστικούς προορισμούς στην ηπεορωτική χώρα, που αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις».

Την ίδια στιγμή, αισιοδοξία γεννούν αρχικά οι πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν για τη χαλάρωση, υπό προϋποθέσεις, των περιορισμών που ισχύουν στα κράτη – μέλη για τα μη απαραίτητα ταξίδια – δηλαδή τα ταξίδια διακοπών – για χώρες που διαθέτουν πλέον ισχυρό εμβολιαστικό προφίλ αλλά και χαμηλό επίπεδο μολύνσεων από κορωνοϊό.

Ωστόσο, με αγωνία αναμένονται εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις της Μεγάλης Βρετανίας για το αν η χώρα μας θα ενταχθεί στην «πράσινη λίστα» των χωρών, στις οποίες θα μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός, το άνοιγμα θα περιλαμβάνει αρχικά λίγες χώρες ώστε να μην πυροδοτηθεί εκ νέου εισροή κρουσμάτων από το εξωτερικό».

Οι ελπίδες στρέφονται και στη γερμανική αγορά, με αφορμή και την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού στο Βερολίνο. Κατά την παραμονή του εκεί, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κ. Thomas Bareiß καθώς και με ανώτατα στελέχη της TUI.

Οι ενδείξεις από την Γερμανία βέβαια ήδη καταγράφονται θετικές δεδομένου ότι η TUIfly έχει ανακοινώσει ότι ξεκινά πτήσεις προς την Κρήτη ήδη από τις 14 Μαΐου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος για τον ελληνικό προορισμό.

Πηγή: ΟΤ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!