Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Τουρκία: Σύσκεψη για διερευνητικές επαφές, ανατολική Μεσόγειο υπό τον Ερντογάν

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν

ΟΤούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέδρευσε της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Βαχντεντίν στην Κωνσταντινούπολη για την αξιολόγηση της κατάστασης της εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο – Καραμπάχ και τη Συρία καθώς επίσης και τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιολογήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στην εξωτερική πολιτική σε αρκετά κεφάλαια από τις διμερείς σχέσεις με διάφορες χώρες μέχρι τις παγκόσμιες εξελίξεις, ενώ τονίστηκε ότι η Τουρκία -όπως σε όλους τους τομείς- έτσι και στην εξωτερική πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου τα βήματα που θα αυξήσουν την επιρροή της, θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα ενισχύσουν το κύρος της.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Η σύσκεψη διήρκεσε 3 ώρες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού NTV, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός των συντεταγμένων της τουρκικής πλευράς στις αυριανές διερευνητικές επαφές.

Ο Ερντογάν αντήλλαξε απόψεις με τους υπουργούς του σχετικά με το θέμα και όρισαν τον οδικό χάρτη για αύριο. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, ο οποίος αύριο θα είναι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις διερευνητικές επαφές.

Η σύσκεψη διήρκεσε 3 ώρες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού NTV, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός των συντεταγμένων της τουρκικής πλευράς στις αυριανές διερευνητικές επαφές. Ο Ερντογάν αντήλλαξε απόψεις με τους υπουργούς του σχετικά με το θέμα και όρισαν τον οδικό χάρτη για αύριο.

Παρών ήταν και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, ο οποίος αύριο θα είναι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις διερευνητικές επαφές.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!