Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

«Τραγέλαφος, έργα και μπετόν.. αρμέ»

49089417_309885699647630_1274909837217497088_n_800_543_76_800_543_76

Γράφει ο Γιάννης Δαφνιωτιιδης

Όχι δεν είναι τίτλος κινηματογραφικής ταινίας.  Θα μπορούσε να είναι η καινούρια προεκλογική καμπάνια του Νύν Δημάρχου Άνδρου. Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις και τον τίτλο, «μπάλωμα, μπάζα και ανίδεοι». Η με μία λέξη οι «παράνομοι«. 
Δύο λοιπόν απο τούς υποψηφίους του Συνδυασμού του Αγαπημένου Κυρίου Δημάρχου, οι αυτοαποκαλούμενοι σωτήρες της περιοχής, φορτώθηκαν τα ζεμπίλια τους το πρωί της Τρίτης, τα γέμισαν μπετό και πήγαν να γεμίσουν τις λακούβες στην άσφαλτο.. Με «τσιμέντο«. Όχι δεν είναι ανέκδοτο αλλά ξεπέρασε και τα ανέκδοτα, με Ποντίους, τους Σκωτσέζους, τις ξανθιές και τον τοτό. Είναι σαν τις περιπέτειες που σκαρώναμε μικροί. Σήμερα θα παίξουμε τους πειρατές, σήμερα θα παίξουμε τους πολιτικούς. Φυσικά δέν είχαμε καράβι σαν πειρατές αλλα το εννοούσαμε. Πέρναμε ενα μαδέρι και το καβαλούσαμε. Φυσικά δεν ήμασταν πολιτικοί αλλα βγαίναμε στα μπαλκόνια. Ο μέν έκανε τον Παπανδρέου, ο άλλος τον Μητσοτάκη και αν είχαμε και τρίτο τον Βαφτίζαμε Κουκουέ. 
Έτσι λοιπόν και αυτοί οι δύο υποψήφιοι σήμερα έπαιξαν τους σωτήρες και τους προέδρους. Αρμοδιότητα δεν είχαν αλλά δεν πειράζει. Με άδεια όπως πληροφορήθηκα πήγαν να γεμίσουν τις λακούβες με «τσιμέντο». Έστησαν το εργοτάξιο σε δρόμο με συνεχή κυκλοφορία, χωρίς την απαραίτητη σήμανση που προειδοποιεί τους διερχόμενους οτι γίνονται έργα, φυσικά χωρίς να ενημερωθεί κανείς Αρμοδιος του τόπου αλλα και με πολύ προχειρότητα. Προεκλογικά μπαλώματα. 
Τωρα θα μου πείς καταστρέφονται τα αυτοκίνητα απο τις λακούβες. Αυτοί έστω και προεκλογικά κάνουν έργο. Σώζουν το χωριό.. 
Καλά αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε! Μπορεί να μην είσαστε εργολάβος το δέχομαι αλλα πώς επιτρέπεται τέτοια προχειρότητα; Δέν θα είσαστε Δήμαρχος μεχρι τις 26 Μαϊου αλλα μέχρι το Σεπτέμβριο. Γιατι το λέω αυτό τώρα. Ας φύγουμε απο το γεγονός της αφέλειας. Αν και είναι ποινικά κολάσιμη.. Χωρίς σήμανση. Γιατί αν ο διερχόμενος οδηγός έτρεχε οχι μόνο θα παρέσυρε τρεις ανθρώπους αλλα θα σκοτωνόταν και ο ιδιος. 
received_1758408774259737
Πάμε στο θέμα της προχειρότητας, μπετόν στις λακούβες. Καταρχήν νομίζω πως ασφαλτόμιγμα υπάρχει στην τοπική αγορά. Η επιλογή του τσιμέντου έγινε με την έγκριση σας; Γνωρίζατε; Δέν υπήρχαν λεφτά και το τσιμέντο ηταν η εύκολη λύση; 
Εσείς δεν γνωρίζετε φυσικά πως η άσφαλτος συστέλλεται και διαστέλλεται με την θερμοκρασία, δεν είναι ο τομέας σας. Αλλα Επειδή συμβαίνει σκεφτείτε που θα σηκωθεί το κομμάτι μπετόν αν πιάσουν οι ζεστές. Και πόσα αυτοκίνητα και ανθρώποι θα κινδυνέψουν όταν αυτα τα κομμάτια σκυροδέματος αρχίζουν να πετάγονται στον αέρα.
Πάμε τωρα στον τομέα του προεκλογικού «πυρετού». Νομίζω οτι το Μακροτάνταλο που ακόμα και τώρα.. Δεν γνωρίζετε κατα που πέφτει.. Τα Μακροτάνταλα στην δική σας γλώσσα, έχουν Πρόεδρο. Ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματά της περιοχής, τα έργα και η κάθε επικοινωνία πρεπει να γίνετε με αυτόν. Τον παρακάμψατε; Γιατί αν είναι αλήθεια αυτό τότε για μία ακόμη φορά απαξιώνεται τους θεσμούς και τις λειτουργίες του Δήμου. Θα σκεφτήκατε φαντάζομαι πώς ο νυν Πρόεδρος της περιοχής πιθανόν ως ανεξάρτητος δεν θα σας φέρει ψήφους οπότε.. Όπως επίσης και οτι στις προηγούμενες εκλογές υποστηριζόταν απο άλλη παράταξη. Ας βάλουμε κάποιον δικό μας.. Να μαζέψει και ψηφαλακια.
Έτσι λοιπόν αναθέσατε σε δύο υποψηφίους του Συνδυασμού σας να κάνουν τα έργα ώστε να λάβετε και τα θετικά ΨήφοΑποτελέσματα. Χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποια αρμοδιότητα.
Ο δρόμος τώρα; Στην περιοχή του Αη Γιάννη στο Μακροτάνταλο. Την Τετάρτη και πολυ καλά σκέφτηκαν κάποιοι ο Αη Γιάννης θα έχει κόσμο. Κι εκεί θα μπορέσουν να παρουσιάσουν το προεκλογικό τους έργο στους ντόπιους. Φυσικά δεν ξέρω αν θα προφθάσουν να στρώσουν και τον χωματόδρομο που φθάνει στην εκκλησία. Γιατι εκεί δεν πιάνει τσιμέντο. Και θέλει γκρεϊντερ.
Έργο καλά σχεδιασμένο αλλά δύσκολα πείθει τους κατοίκους της περιοχής. Γιατί δυστυχώς για εσάς και για οποίους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους Ανδριώτες, στην Άνδρο κατοικούν άνθρωποι με παιδεία και μόρφωση. Ακομα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Και το «Βλαχο» ρόκ δεν το χορεύει κανείς ντόπιος.
Ακόμα και τα Προεκλογικά έργα θέλουν Μαγκιά κύριε Δήμαρχε. Και μαγκιά είναι τα έργα αυτα να αντέξουν στον χρόνο. Αλλά δεν τα βλέπω να αντέχουν μέχρι το τέλος της θητείας σας. 
Τελειώνοντας λοιπόν και απευθυνόμενος στους Ανδριώτες και τις Ανδριώτισσες θέλω να πώ πώς ναι, υπάρχει ο κανόνας που λέει πως οι εκπρόσωποι μας είναι ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας. Δυστυχώς κάποιοι λένε ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν. Ανδριώτες και Ανδριώτισσες. Μας αξίζει κατι περισσότερο απο αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Την προχειρότητα, την απαξίωση και την κοροϊδία. Το μέλλον το φτιάχνετε εσείς κι εμείς. Και στις 26 Μαϊου κοιτάμε Μπροστά.
Επίσης να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε αυτόν τον όμορφο τόπο. Να δείτε πως το Κάβοντόρο λάμπει σαν τον χρυσό στην δύση του ηλίου. Την Τετάρτη στις 18:30 θα ψάλλει στον Αη Γιάννη ο Μεγάλος Κανόνας. Αξίζει να έρθετε. Ο δρόμος έχει τα ψ του. Αλλά ο προορισμός, η θέα και η κατάνυξη θα σας ανταμείψει.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!