Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Τρεις Καρπάθιοι καταδικάστηκαν για απάτη εις βάρος του ΟΑΕΔ

OAED1-744x538

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε τρεις Καρπάθιους που κρίθηκαν ένοχοι απάτης εις βάρος του ΟΑΕΔ.
Το ίδιο δικαστήριο έκρινε αθώους τρεις συγκατηγορούμενούς τους.
Οι κατηγορούμενοι, ως ασφαλισμένοι του ΟΑΕΔ, αφού υπέβαλαν αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012 στον ΟΑΕΔ Ρόδου και εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις ένταξης σε πρόγραμμα επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ, παρά τα ανωτέρω παρήχαν παρανόμως εργασία κατά τη χειμερινή περίοδο στην Κάρπαθο.
Δύο κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν φέρονται ειδικότερα να εργάζονταν σε καφετέρια και ο τρίτος να πραγματοποιούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού.
Σκοπός τους ήταν να λάβουν χρήματα τόσο από την επιδότηση του Δημοσίου (ΟΑΕΔ) όσο και από την προσωπική τους εργασία, αποσιωπώντας κατά τον χρόνο είσπραξης των χρημάτων της επιδότησης, χρόνος που δεν εξακριβώθηκε από την προανάκριση, πάντως από τον Μάρτιο του έτους 2012 και εντεύθεν, το αληθές γεγονός ότι δεν δικαιούνταν τα χρήματα της επιδότησης αφού δεν ήταν άνεργοι.
Οι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν φέρονται να εισέπραξαν 84, 63 και 100 μέρες επιδότησης αντίστοιχα, αποκομίζοντας έτσι, ως είχαν σκοπό, παράνομο περιουσιακό όφελος, με αντίστοιχη ισόποση ζημία του Δημοσίου.
Η έρευνα κινήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Κώστας Διακονής.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!