Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Τρώμε σε 15′: Καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης

kagianas-me-ntomatinia
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 

Καλοκαιρινός καγιανάς για 2 έτοιμος σε 15΄! 

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη)
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά 
  • 100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα

ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά. Αραιώνουμε το ντοματοπελτέ στο νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει λίγο ο καγιανάς. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τη ρίγανη και σερβίρουμε. 

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!