Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή

vouli1--3-thumb-large

Ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, διευθετήσεις υποθέσεων του υπαλληλικού προσωπικού του Κοινοβουλίου, εμπεριέχονται στο νέο μικρό πακέτο αλλαγών που συζητήθηκε και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πρόβλεψη η οποία αφορά την επαγγελματική-ηθική αποκατάσταση εκείνων των γενικών διευθυντριών οι οποίες στις πρόσφατες αξιολογήσεις δεν πέρασαν –έναντι άλλων συναδέλφων τους– θετικά το «τεστ». Προβλέπεται χαρακτηριστικά: «Τοποθετούνται με απόφαση του προέδρου της Βουλής και για μια τριετία, στην Επιστημονική Υπηρεσία με καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, οι ασκήσαντες κατά το αμέσως παρελθόν διάστημα, τα καθήκοντα προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Εργου και της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής».

Αλλη ρύθμιση με «άρωμα» τακτοποίησης, ως προς τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, εντοπίζεται στο άρθρο για τις μετακινήσεις του προσωπικού, τόσο τις «τακτικές» όσο και τις «έκτακτες».

Ειδικά για τις τελευταίες σημειώνεται: «Σε περίπτωση έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης, μετακίνηση υπαλλήλου είναι δυνατή και κατ’ εξαίρεση της ανωτέρω διαδικασίας (σ.σ. ενν. των μετακινήσεων), με απόφαση του προέδρου της Βουλής ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου κατόπιν έγκρισης του γενικού γραμματέα. Για τις ανωτέρω πράξεις μετακίνησης ή τοποθέτησης δεν απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ανάλογη ρύθμιση προϋπήρχε με ορισμένες αλλαγές αυτή τη φορά: χαρακτηριστικά πλέον προβλέπεται ότι απαιτείται για τις έκτακτες περιπτώσεις «έγκριση» και όχι απλώς «εισήγηση» του γενικού γραμματέα.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!