Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Τσίπρας: Εγγύηση η παρουσία μας για την εφαρμογή της συμφωνίας

tsiprrsu-thumb-large

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ​Την παραμονή του ιδίου, αλλά και του κόμματός του σε κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η παρουσία μας θα είναι εγγύηση ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», επισήμανε, αναφερόμενος στην υλοποίηση της συμφωνίας, για την οποία αναγνώρισε ότι «είναι δύσκολη». Ωστόσο, φρόντισε να επισημάνει τα στοιχεία εκείνα που ο ίδιος θεωρεί ως κέρδη από την επίτευξή της. «Αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας έξω, την χρηματοπιστωτική ασφυξία και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «καταφέραμε να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση αναδιάρθρωση του χρέους και τη βέβαιη χρηματοδότηση μεσοπρόθεσμα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σκληρή μάχη για την επίτευξη συμφωνίας, που θα δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της και μίλησε για δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα». Ως προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα, έθεσε την επιστροφή στην ανάπτυξη και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Αναγνώρισε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας θα είναι δύσκολη, και έδωσε υπόσχεση για πάταξη των κατεστημένων εντός της χώρας, με την υλοποίηση ριζικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!