Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Τζόνσον: Σχετικά βέβαιος για την ψήφιση της νέας συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο

ap_19290536761923-thumb-large

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ πως είναι σχετικά βέβαιος ότι η νέα συμφωνία για το Brexit θα ψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχοζς, μετά την ομιλία Τζόνσον στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Βρετανός πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα και οι 27 ηγέτες συνέχισαν να συζητούν για το ζήτημα του Brexit.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας για το Brexit από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία και η ΕΕ κατέληξαν σε μια «σπουδαία» συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τους «28», και κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να την εγκρίνουν στο κοινοβούλιο το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος, ο Τζόνσον είπε ότι πιστεύει πως οι βουλευτές πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην ψήφιση της νέας του συμφωνίας για το Brexit και στον κίνδυνο μιας άτακτης εξόδου από την ΕΕ, καθώς η αναβολή του διαζυγίου δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

Οι βουλευτές θα μετάσχουν στην ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Τζόνσον για το Brexit το Σάββατο. Το κοινοβούλιο έχει ψηφίσει νόμο που υποχρεώνει τον Τζόνσον να ζητήσει αναβολή του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου, εάν δεν μπορέσει να αποσπάσει μια συμφωνία που έχει ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί τον νόμο αλλά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου οπωσδήποτε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!