Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου: Δείτε online τον εντυπωσιακό «Μαγικό αυλό» του Μότσαρτ

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House) παρουσιάζει στον επίσημο λογαριασμό της στο Youtube τον «Μαγικό αυλό» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε σκηνοθεσία του David McVicar.

Ηκλασική παραγωγή του David McVicar αγκαλιάζει τόσο τη σοβαρότητα όσο και την κωμικότητα της εντυπωσιακής όπερας του Μότσαρτ, που μας μεταφέρει σε έναν φανταστικό κόσμο  ζώων – χορευτών, ιπτάμενων μηχανών και εκθαμβωτικών αστεριών. O Μαγικός Αυλός  είναι γερμανική όπερα σε δύο πράξεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.

Το έργο είναι γραμμένο στη μορφή του γερμανικού ζίνγκσπιλ και συντέθηκε το 1791, κατά το τελευταίο έτος ζωής του Μότσαρτ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου 1791 στο θέατρο του Βάιντεν, στη Βιέννη, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο Μαγικός Αυλός, έργο πλούσιο σε συμβολισμούς, για το οποίο έχουν προταθεί πολυάριθμες ερμηνείες, διαπνέεται από τις ιδέες του Διαφωτισμού και του Τεκτονισμού, ενσωματώνοντας παράλληλα στοιχεία παραμυθιού. Εκτός από κωμωδία, ο «Μαγικός αυλός» είναι μια προσπάθεια έκφρασης των βαθιών πνευματικών πεποιθήσεων του Μότσαρτ: Οι ανησυχίες του Διαφωτισμού για την αναζήτηση της σοφίας και της αρετής βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μαγευτικής ιστορίας.

Υπόθεση:

Ο πρίγκιπας Tamino υπόσχεται στη βασίλισσα της νύχτας ότι θα σώσει την κόρη της Pamina από τον μάγο Sarastro. Έτσι, ξεκινά την αναζήτησή του, συνοδευόμενος τον Papageno – αλλά όλα δεν είναι όπως φαίνονται…

Ο Tamino και ο Papageno ανακαλύπτουν ότι ο Sarastro είναι ένας σοφός και ευγενικός ηγέτης. Υποβάλλονται σε τρεις δοκιμασίες. Στο τέλος όλοι ενώνονται με τις αληθινές τους αγάπες: ο Tamino με την Pamina και ο Papageno με την Papagena του.

Δείτε από σήμερα 19/6 στις 21.00, την όπερα «O Μαγικός αυλός» του Μότσαρτ εδώ. 

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 3 Ιουλίου. 

Πηγή: https://www.culturenow.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!