Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Βασίλης Αδάμης: Η προσπάθεια διαίρεσης της Άνδρου

Κάθε μέρα που περνάει ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πως κυβερνάται ο Δήμος Άνδρου, μετά από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες και συνεχίζουν να γίνονται.

Δυστυχώς, στο Δήμο κάνουν κουμάντο 2-3 εξωθεσμικοί σύμβουλοι, που μπαινοβγαίνουν στο Δήμο κάθε μέρα, παίρνουν όλες τις αποφάσεις, έχουν γνώση κάθε εισερχόμενου η εξερχόμενου δημόσιου εγγράφου και εισηγούνται, δυστυχώς, αυτά που θέλουν αυτοί.

Τώρα τελευταία, κυκλοφορούν στο Δήμο και 2 γραμματείς που δεν έχουν καν προσληφθεί και έρχονται παρανόμως σε επαφή, με οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο του Δήμου.

Τη βρώμικη δουλειά σε όποιον αντιστέκεται στις ορέξεις τους, την έχουν αναθέσει «στον εκπρόσωπο του Δήμου», όπου με συνεχή κατάπτυστα κείμενα προσπαθεί αφενός, να διχάζει το νησί και αφετέρου να κάνει bullying  εργολαβικά σε όποιον δημοτικό σύμβουλο έχει διαφορετική άποψη με την δική τους, ΞΕΧΝΏΝΤΑΣ ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και να επιζητούν διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν αυτή η ομάδα των εξωθεσμικών συμβούλων, βρήκε απέναντί της σθεναρή αντίσταση από δημοτικούς συμβούλους,  στα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί, όπως οι ανεμογεννήτριες, το ΧΥΤΥ, το Σιλό εντός οικισμού, αλλά και οι απευθείας αναθέσεις έργων (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΕΚΟ).

Το σχέδιο τους λοιπόν περιλαμβάνει:

– ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (είσαι εμπόδιο όταν είσαι και στην οικονομική επιτροπή)

– BULLYING με συνεχή διαπόμπευση μέσα από κίτρινα δημοσιεύματα, στους  δημοτικούς συμβούλους που αντιστέκονται στην επερχόμενη οικολογική και τουριστική καταστροφή του νησιού και ειδικά  στις περιοχές Κορθίου και Υδρούσας

 BULLYING με αποστολή μηνυμάτων, σε συμβούλους που ζητούν διαφάνεια στα οικονομικά. (βλέπε πληρωμή 203.670 ευρώ σε εργολάβους)

– Πλύση εγκεφάλου στον κόσμο της Άνδρου (θεωρώντας ότι δεν καταλαβαίνουν) με συνεχή κίτρινα δημοσιεύματα για διαχωρισμό του νησιού, υποδεικνύοντας στους ιθαγενείς:

α. Που πρέπει να γίνει βιομηχανική ζώνη

β. Πόσο καλό θα κάνουν στο τουρισμό του νησιού τα Αιολικά πάρκα

γ. Να γίνει ΧΥΤΥ στο νησί, όταν σε όλον τον κόσμο τα έχουν καταργήσει, διότι αποδεδειγμένα έχουν προκαλέσει  οικολογική καταστροφή και έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις χωρίς καμία επίπτωση στο περιβάλλον.

Αντί λοιπόν αυτή η ομάδα συμβούλων του Δημάρχου, να ασχολείται με υλοποίηση προτάσεων για έργα που πρέπει να γίνουν στο νησί, διότι έχουν γίνει προτάσεις που δεν έχουν καν εξεταστεί, ασχολείται μόνο με έργα που κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και καταστρέφουν το νησί.

Πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, να καταδικάσουμε με την στάση μας, όλη αυτή την μεθόδευση που προσπαθούν να μας επιβάλουν στο Δήμο άνθρωποι μη εκλεγμένοι, που έχουν κάνει κατάληψη στο Δήμο για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα και όχι για το καλό της Άνδρου.

Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα σε αυτή την ομάδα ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν υποκύπτει στις ορέξεις τους.

Ο λαός της Άνδρου επέλεξε τους εκπροσώπους του με την ψήφο του, δεν επέλεξε εξωθεσμικούς συμβούλους που έχει γεμίσει ο Δήμος.

Ο στόχος μας πρέπει να είναι ένα νησί ενωμένο, με διαφάνεια στα οικονομικά και να τρέξουν έργα για την ανάπτυξη του νησιού και όχι για την υποβάθμιση του.

Αδάμης Βασίλης

Δημοτικός Σύμβουλος συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας»

Διαδώστε!

error: Content is protected !!