Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Βασίλης Αδάμης προς Λιμενικό Ταμείο: Να επισπευσθούν οι διαδικασίες της μελέτης ΠΕΑΛ Γαυρίου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείο Τήνου – Άνδρου απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργάνου κ. Βασίλης Αδάμης για τον Λιμένα Γαυρίου, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη μελέτης ΠΕΑΛ (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα), όπου έχει ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου και έχει μείνει στο «συρτάρι» εδώ και πολλούς μήνες. 
Επιπλέον προτείνει να προχωρήσει η προσωρινή στέγαση του Λιμεναρχείου Γαυρίου εντός του λιμένος αλλά και η τοποθέτηση των ναυδετών σε ασφαλή σημεία για τις απαιτήσεις πλοίων κρουαζιέρας μέχρι μέχρι να δοθεί οριστική λύση μέσω του master plan που θα εκπονηθεί.
Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Προς
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου
(υπόψιν Κου Προέδρου και μελών ΔΣ)

Κύριε Πρόεδρε
Σε συνέχεια επιστολών μας, που ζητάμε να φέρετε προς συζήτηση και επικύρωση στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, της απόφασης του ΔΣ Άνδρου της 23/6/20, που σας έχει αποσταλεί και αφορά την πρόταση σύνταξης μελέτης ενός νέου master plan (ΠΕΑΛ) για το λιμάνι Γαυριου, μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια, παρα την διαβεβαίωση σας με σχετική επιστολή σας στις 29/9/20 που μας είχατε αποστείλει.
Όπως καταλαβαίνετε, μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 9 πολύτιμοι μήνες, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα και οι ανάγκες για το λιμάνι του Γαυριου και εν γένει της Ανδρου, τα οποία θα λυθούν συνολικά, μόνο μέσω του υπάρχοντος ολοκληρωμένου εργαλείου που λέγετε ΠΕΑΛ, το οποίο έχετε ήδη χρησιμοποιήσει και εσείς για το λιμάνι της Τήνου.
Προσφάτως, με σχετικές επιστολές του, το Λιμεναρχείο Άνδρου (3121.1/157/21 και 3121.12/153/21) με αφορμή την έκδοση του ειδικού κανονισμού Λιμένα Ανδρου, σας επισημαίνει την ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, για την υποδοχή κρουαζιέρας και τουριστικών σκαφών, όπως επίσης και για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Γαυριου.
Προτείνει μάλιστα για το θέμα της στέγασης, την προσωρινή του εγκατάσταση σε ένα προκάτ κτίριο εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένος προς την νότια πλευρά, μέχρι να δοθεί η οριστική και συνολική λύση για το λιμάνι Γαυριου.
Κε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, η σύνταξη μελέτης ΠΕΑΛ για το λιμάνι Γαυριου, θα δώσει μια ολοκληρωμένη λύση σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, διότι θα περιλαμβάνει τμήμα κρουαζιέρας, τμήμα νέου ακτοπλοϊκού χώρου για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων, τμήμα μαρίνας τουριστικών σκαφών, τμήμα αλιευτικών σκαφών, πολεοδομική οργάνωση με κτιριακές εγκαταστάσεις στη χερσαία ζώνη για την εγκατάσταση του Λιμεναρχείου και άλλων υπηρεσιών, συγκοινωνιακή μελέτη για την χερσαία ζώνη και ακτομηχανικη μελέτη για την αντιμετώπιση της κυματικής διείσδυσης και την αποφυγή μικρών ευτυχώς, πλημμυρικών φαινομένων, που ήδη υπάρχουν.  
Η ΑΝΔΡΌΣ κε Πρόεδρε μέσω του ΔΣ Ανδρου, έχει πάρει μια απόφαση για την δημιουργία ενός σύγχρονου λιμανιού για το νησί, που θα δώσει μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη μέσω της κρουαζιέρας και μιας σύγχρονης μαρίνας τουριστικών σκαφών και δεν καταλαβαίνουμε γιατί μέχρι σήμερα, δεν έχετε φέρει στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου την ανωτέρω απόφαση για επικύρωση.
Άλλωστε όπως είναι γνωστόν, το κοινό Λιμενικό Ταμείο μεταξύ των δυο νησιών, έχει σαν πάγια τακτική, όπως σωστά έχει αποφασιστεί, τα εκάστοτε μέλη που το απαρτίζουν από τα δυο νησιά, να ψηφίζουν θετικά την κάθε απόφαση του ΔΣ της Τήνου η της Ανδρου που έρχεται στο ΔΣ του ΔΛΤΤΑ για συζήτηση, σεβόμενα έτσι, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του άλλου νησιού για λιμενικά έργα που αποφασίζουν για τον τόπο τους.
Κε Πρόεδρε, επειδή η ανάπτυξη των νησιών μας, δεν πρέπει να έχει σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παρακαλούμε όπως προβείτε στις οφειλόμενες ενέργειες σας ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, πρώτον να φέρετε προς ψήφιση την απόφαση του ΔΣ Ανδρου που σας έχουμε αποστείλει, για το ΠΕΑΛ ΛΙΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ, δεύτερον να δοθεί λύση για την προσωρινή στέγαση του Λιμεναρχείου Γαυριου εντός του λιμένος, σύμφωνα με την πρόταση που σας έχει αποσταλεί και τέλος να μεριμνήσουμε για την τοποθέτηση ναυδετων σε ασφαλή σημεία που θα αποφασιστούν από κοινού με το Λιμεναρχείο Ανδρου, για τις απαιτήσεις πλοίων κρουαζιέρας, μέχρι να δοθεί οριστική λύση για την προσόρμιση τους, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι με τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις υποδοχής, που έχει άμεση ανάγκη η Άνδρος για την τουριστική της ανάπτυξη.

Αδάμης Βασίλειος
Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρου
Μέλος του ΔΣ ΔΛΤΤΑ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!