Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Βασίλης Αδάμης: Πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου για το Γαύριο

Όπως είναι γνωστό στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου στις 6/3/20-εντελώς περίεργα-η δημοτική αρχή έφερε για ψήφιση,την έγκριση της μελέτης του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ, γνωστή σαν μελέτη Μηλιου(η οποία όπως έχω αναφέρει είναι μια πολύ καλή μελέτη με όλα τα υποεργα της) και ακόμη ζητούσε ,να γίνει προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Δήμο και Λιμενικό Ταμείο ,για να αναλάβει ο Δήμος Άνδρου την υλοποίηση του παραπάνω έργου ύψους 460.000 ευρώ.

Η πρόταση αυτή ήρθε πράγματι εντελώς περίεργα,ενώ προηγουμένως η Δημοτική αρχή και τα μέλη της Άνδρου στο ΔΛΤΤΑ, είχαμε ενημερωθεί από το ΔΛΤΤΑ, ότι η παραπάνω διαδικασία είναι χρονοβόρα,θα χρειαστούν δυο
χρόνια και υπάρχει επίσης ο κίνδυνος, ενδιάμεσα να έχει καταργηθεί και το Λιμενικό Ταμείο,λόγω της εξαγγελίας για ενοποίηση των Λιμενικών Ταμείων.

Επομένως για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν επρόκειτο να μπει ούτε μια πέτρα στο λιμάνι Γαυριου,γιατί θα πάγωνε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 για το Γαυριο, που ευτυχώς είχε συνταχθεί και περιλάμβανε όλα τα
υποεργα της μελέτης Μηλιου. Επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 για τα υπόλοιπα λιμάνια της Άνδρου έχουν προβλεφθεί όλα τα επείγοντα έργα.

Στο ΔΣ της Άνδρου στις 6/3/20 ,ενημερώσαμε αναλυτικά ότι ακριβώς αναφέρω παραπάνω και η πρότασή μας ήταν ΜΙΑ

Να ακολουθήσουμε το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020, που περιλαμβάνει όλα τα υποεργα της μελέτης Μηλιου και όχι την συνολική μελέτη, διότι για σχεδόν δυο χρόνια δεν θα μπορούμε να κάνουμε κανένα από τα αναγκαία
έργα βελτίωσης για την ασφάλεια των επιβατών και των πλοίων στο λιμάνι.

Δυστυχώς δεν ελήφθη υπόψη η πρότασή μας και το ΔΣ αποφάσισε να μην ακολουθήσουμε το Τεχνικό πρόγραμμα,αλλά την εισήγηση του Δημάρχου και των δυο ειδικών συμβούλων που ήταν παρόντες στο ΔΣ.
Για να μην θεωρηθούμε όμως από τους γνωστούς, που διαστρεβλώνουν την αλήθεια,ότι δεν θέλαμε να γίνουν τα έργα(κάτι που ως γνωστό το έκαναν ήδη),ψηφίσαμε μεν να γίνουν τα έργα,αλλά με τις επιφυλάξεις της μεγάλης καθυστέρησης που θα υπάρξει, από τη λάθος διαδικασία που ακολουθούμε.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ,όπου με ευχάριστη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου Τήνου,πήρε με αίσθημα ευθύνης, τη ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να ξεκινήσει την
υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2020,γιατί έχουν φυσικά και τεράστια ευθύνη σαν φορέας, για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να γίνουν από τα προβλήματα του λιμανιού,όπως ακριβώς τους είχα ενημερώσει με σχετική επιστολή μου και επίσης  το Λιμεναρχείο Άνδρου.

Έτσι λοιπόν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/4/20 συνεδριάζει το ΔΛΤΤΑ και μεταξύ πολλών θεμάτων έχει και τα θέματα

α/Επισκευή στεγάστρων επιβατών λιμένος Γαυριου
β/Επισκευή ράμπας καθέλκυσης μικρών σκαφών λιμένος Γαυριου,τα οποία
είναι στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Κύριε Δήμαρχε

Με την ίδια διαδικασία,μέσω του Τεχνικού προγράμματος πρέπει να ακολουθήσουν άμεσα για συντομία και τα έργα

α/  Τσιμεντοστρωση και  αντικατάσταση δεστρών της βόρειας προβλήτας
β/  Τοποθέτηση φρεατίων και αγωγών βόρειας προβλήτας
γ/Περίφραξη λιμένος Γαυριου και ότι ακόμα περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα,λαμβάνοντας όμως πάντα
υπόψη σε κάθε επέμβαση και την αισθητική των τεχνικών παρεμβάσεων,κάτι που είναι επιβεβλημένο και θα το απαιτούμε,διότι το λιμάνι βρίσκεται εντός του οικισμού Γαυριου.

Το λάθος της απόφασης του ΔΣ Άνδρου της 6/3/20, έστω και τώρα πρέπει να το διορθώσουμε για το καλό της Άνδρου και της ασφάλειας των πολιτών.

Επίσης πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό,ότι ειδικοί σύμβουλοι Δημάρχου,πρέπει να ορίζονται όσοι έχουν την ουσιαστική γνώση επί των θεμάτων και να καταδικάζουμε τις εμμονικες συμπεριφορές, γιατί μόνο
έτσι θα μπορέσουμε να αποφεύγουμε τα λάθη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Δεν είναι κακό Κε Δήμαρχε να ακούτε την γνώμη των αιρετών του ΔΣ, σε θέματα που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο και το νησί.

Αυτός είναι άλλωστε και ο υπεύθυνος ρόλος του δημοτικού συμβούλου.

Αδάμης Βασίλης
Δημοτικός σύμβουλος παράταξης Άνδρος της Ζωής μας

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!