Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Βασίλης Αδάμης: Ρήξη με το Λιμενικό Ταμείο ή άλλοθι για την ανυπαρξία τους;

Μετά τους εναγκαλισμούς και τις συνεχείς ανακοινώσεις για την άψογη συνεργασία που υπήρχε μέχρι πρότινος, μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του συμβούλου  του Δήμαρχου στο ΛΤ κ. Μαντζώρου,  και των δημοτικών συμβούλων, Μπιθικώτση, Τηνιακού, μάθαμε για  ξαφνική σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΛΤ, με ανταλλαγή επιστολών τις οποίες δεν γνώριζαν τα δύο μέλη της Άνδρου στο ΛΤ Τρανάκος και Αδάμης.

Αναφέρει ο κ. Μαντζώρος σε συνεχείς επιστολές του, ότι επήλθε ρήξη μεταξύ του προέδρου του ΛΤ και των μελών της Άνδρου, διότι δεν προωθεί τα θέματα της Άνδρου και στη ρήξη αυτή πήραμε το μέρος του κ. Σανταμούρη εγώ και ο κ. Τρανάκος και δεν στηρίξαμε τα θέματα της Άνδρου.

Δεν μας λέει όμως ο κ. Μαντζώρος ότι μας ζήτησε ο Δήμαρχος Άνδρου να κρατήσουμε κοινή γραμμή όλα τα μέλη της Άνδρου κατά του προέδρου στο ΔΣ της 2/7/21 για να πάρει το μήνυμα, επειδή δεν προχωρά τα θέματα της Άνδρου και δεν έφερε στο ανωτέρω ΔΣ προς συζήτηση την επιστολή Μαντζώρου την οποία όπως πάντα απέκρυπταν από τα δυο μέλη της Άνδρου Αδάμη και Τρανάκο.

Το κάναμε και στηρίξαμε την πρόταση του Δήμαρχου μέχρι να λάβουμε και εμείς γνώση της επιστολής που απέκρυπταν.

Δεν μας λέει ο Κος Μαντζώρος, ότι στο επόμενο ΔΣ αποφάσισε και πάλι αυταρχικά ο ίδιος, να μας ζητήσει να απέχουμε από το ΔΣ επειδή δεν έφερε ο πρόεδρος προς συζήτηση την επιστολή του, την οποία όμως και πάλι δεν μας είχαν κοινοποιήσει για να λάβουμε γνώση.

Έτσι σε αυτό το ΔΣ λάβαμε μέρος κανονικά διότι δεν έφταιγαν σε τίποτα οι επαγγελματίες της Τήνου και της Άνδρου, που περίμεναν την έγκριση για να βάλουν τραπεζοκαθίσματα σε χώρους του Λιμενικού Ταμείου.

Αυτήν την συμμετοχή μας στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου την βάφτισαν στήριξη στον κ. Σανταμούρη, ο κ. Μαντζώρος και το άτυπο γραφείο τύπου.

 Υπάρχουν όμως τα εξής επιπλέον ερωτήματα για τον κ. Μαντζώρο:

 –    Γιατί  μέχρι σήμερα δεν μας ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος δεν προχωρά θέματα της Άνδρου εδώ και 4 μήνες για να πάρουμε θέση στο ΔΣ εναντίον του Προέδρου για αυτές τις καθυστερήσεις, πάρα μόνο αντάλλασσε επιστολές μαζί του χωρίς να τις ξέρουμε?

–        Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση κατά του Προέδρου, που δεν φέρνει στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου την απόφαση του ΔΣ Άνδρου για την προέκταση του λιμένος Γαυρίου? Σε αυτό το θέμα η απάντηση είναι ότι από κοινού είχαν αποφασίσει να μην τη φέρνουν προς συζήτηση και έχω καταγγείλει για το θέμα αυτό τον Προέδρο, με δυο επιστολές μου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (6/12/20-21/2/21)

–        Γιατί μέχρι σήμερα δεν προχωρήσαμε, όπως είχα προτείνει: α) στην αγορά ενός αποφρακτικού οχήματος αποκλειστικά για την Άνδρο, β) στην πρόσληψη ενός μηχανικού αποκλειστικά για την σύνταξη μελετών της Άνδρου και γ) στην αγορά ηλεκτρονικών πινάκων πληροφοριών

Για όλα αυτά γιατί δεν μας ενημέρωνε ότι τα καθυστερεί αδικαιολόγητα το Λιμενικό Ταμείο, να καταγγείλουμε και να πάρουμε θέση στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου?

Τι ακριβώς έγινε και υπήρξε αυτή η μεταστροφή και η ξαφνική ρήξη μεταξύ προέδρου ΛΤ και του Δήμου Άνδρου, μέσω του κ. Μαντζώρου?

Όλα ξεκίνησαν όταν ζήτησε με αυταρχικό τρόπο κ. Μαντζώρος από τον κ. Σανταμούρη να διώξει τον κ. Λεμπέση, ηλεκτρολόγο του Λιμενικού Ταμείου, πλαστογραφώντας μάλιστα ο κ. Μαντζώρος και τις υπογραφές των τριών μελών παραλαβής έργων ότι δήθεν συναινούν.

Σε αυτό το θέμα ο πρόεδρός του ΛΤ, αντί να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μαντζώρου, που επιχείρησε να παραπλανήσει το ΔΣ, το προσπέρασε.

Ακολούθησε η αποτυχία τους σε βασικά έργα υποδομής της Άνδρου, όπως η επισκευή της βόρειας προβλήτας, η περίφραξή λιμένος Γαυρίου και η μη επιδιόρθωση του πράσινου φανού στον κυματοθραύστη.

Έφεραν εργολάβο για την προσωρινή ασφαλτόστρωση της βόρειας προβλήτας χωρίς να έχει τις απαιτούμενες άδειες, ενώ στο ΔΣ ο κ. Μαντζώρος έλεγε ότι έχει όλες τις απαιτούμενες άδεις στο mail του από τον εργολάβο.

Δεν υπήρξε κανένας σεβασμός από τον κ. Μαντζώρο στους θεσμούς, στους νόμους και τις προβλεπόμενες διαδικασίες (τουαλέτες, ελικοδρόμιο), με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τις λιμενικές αρχές της Άνδρου και της  Τήνου,  επειδή εφάρμοσαν τον νόμο.

Επί της ουσίας Κύριοι:

Δεν στηρίζω κ. Μαντζώρε ούτε εσάς, ούτε τον Προέδρο του ΛΤ όπως ψευδώς γράφετε, διότι μέχρι σήμερα είχατε κρυφή ατζέντα για τα θέματα της Άνδρου μεταξύ σας, χωρίς να μας ενημερώνετε για να βοηθήσουμε και τώρα που η ανυπαρξία σας για την μη ύπαρξη ενός ουσιαστικού έργου υποδομής ή έστω ενός σωστού προγραμματισμού για τα λιμάνια της Άνδρου βγήκε στην επιφάνεια μετά από δυο χρόνια θητείας, προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια ρήξη, ρίχνοντας τις ευθύνες  σε άλλους.

Ζητάτε τη στήριξη μου σε τι?

Σε αυτά που μας αποκρύπτατε μέχρι σήμερα?

Ζητάτε στήριξη στα λάθη σας και τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης που υπήρχε μέχρι σήμερα στο ΛΤ?

Έχω στηρίξει και έχω προτείνει τα πάντα για την Άνδρο κ. Μαντζώρε στο Λιμενικό Ταμείο μέχρι σήμερα και τα ψεύδη σας έχουν κοντά ποδάρια.

Ξεκαβαλίστε το καλάμι και συνεργαστείτε για το καλό της Άνδρου με όλα τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου και μη ρίχνετε τις δικές σας ευθύνες σε άλλους.

Αδάμης Βασίλης

Μέλος του ΔΛΤΤΑ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!