Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Βασίλης Αδάμης: Σε καραντίνα η τουριστική προώθηση της Άνδρου

Σε μια πρωτόγνωρη τουριστική περίοδο που βιώνουμε λόγω του covid-19,είναι αναγκαία όσο ποτέ, η προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού, που φέτος λόγω έλλειψης ξένων τουριστών, τον διεκδικούν και τα κατεξοχήν μεγάλα τουριστικά νησιά, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια στηριζόντουσαν κυρίως στον εισερχόμενο τουρισμό.

Έτσι η Άνδρος θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για να είχε έτοιμη τουριστική προβολή σε όλη την Ελλάδα και να προβάλει τα πλεονεκτήματα του νησιού, που λόγω της κατάστασης της πανδημίας, επηρεάζουν έναν επισκέπτη αυτή την στιγμή για να μας επιλέξει σαν νησί για τις διακοπές του.

Πρώτον είμαστε ένα νησί χωρίς κανένα κρούσμα.

Δεύτερον είμαστε δυο ώρες από την Αθήνα με συμβατικό πλοίο, η μια ώρα με ταχύπλοο και υπάρχουν πολλά καθημερινά δρομολόγια.

Τρίτον να αναδείξουμε όλες τις ομορφιές του νησιού,τα μουσεία,τα τοπικά προϊόντα,τις πολλές παραλίες και τις προσιτές τιμές μας.

Τέταρτον να τονίσουμε ότι είμαστε σε υγειονομική ετοιμότητα και με άμεση πρόσβαση στην Αθήνα.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής στις 22/5/20, στην οποία κατέθεσα συγκεκριμένη, αναλυτική και τεκμηριωμένη πρόταση για μια Πανελλαδική τουριστική προβολή της Άνδρου.

Η πρόταση αυτή περιελάμβανε ραδιοφωνική προβολή σε 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς και προβολή διαφημιστικού βίντεο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρότασή μου δυστυχώς δεν προχώρησε από ότι μαθαίνω για οικονομικούς λόγους.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι τα εξής:

Έχουμε καταλάβει ότι η τουριστική ανάκαμψη του νησιού μας και η στήριξη των επαγγελματιών, θα γίνει μόνο αν έρθει ο Έλληνας στο νησί, ενώ σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι κλάδοι θα έχουν τεράστιο πρόβλημα?

Είναι ποτέ δυνατόν ο Δήμος να μην μπορεί να διαθέσει ένα ποσόν από 40000 ευρώ εως 60000,(ανάλογα με την διάρκεια της προβολής) για να στηριχθεί ένα ολόκληρο νησί μέσω μιας πανελλαδικής προβολής?

Έχουμε καταλάβει ότι ο Ιούνιος, ειδικά φέτος, είναι ο μήνας των κρατήσεων για Ιούλιο, Αύγουστο και λίγες μέρες του Σεπτέμβρη και εμείς δεν έχουμε καμία διαφημιστική προβολή της Άνδρου?

Έστω και τώρα, ο Δήμος και η τουριστική επιτροπή, πρέπει να βρουν λύση για την στοχευμενη πανελλαδική προβολή του νησιού, για να μην χαθεί όλη η τουριστική περίοδος, λόγω και του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει φέτος για τον εσωτερικό τουρισμό από όλα τα νησιά,τα οποία σε αντίθεση με εμάς, έχουν ήδη ξεκινήσει την τουριστική προβολή τους.

Αδάμης Βασίλης
Δημοτικός Σύμβουλος

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ

    Ο Δήμος έχει άλλα μεγάλα έξοδα: Προσέλαβε Γενικό Γραμματέα. Τα άλλα είναι ασήμαντα

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!