Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Αδάμης: Tι κρύβεται πίσω από την άρνηση του Δήμου για την επέκταση του λιμένος Γαυρίου;

Με αφορμή για μια ακόμη φορά σχόλια του διαχειριστή τοπικού site,για το λιμάνι του Γαυριου, που προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο όπως πάντα, του υπενθυμίζω και πάλι ότι: 
α/ Με μεγάλη μου χαρά υλοποιούνται όλες οι προτάσεις μου, που αναφέρονται σε επιστολή μου της 24/10/19 προς τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου, για την βελτίωση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών,που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει,την οποία έχω κοινοποιήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

β/ Οι βελτιώσεις όμως στις υπάρχουσες λιμενικές υποδομές που ήταν απαραίτητες και στηρίξαμε,δεν λύνουν το πρόβλημα του λιμανιού για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων,ούτε δίνουν λύση για την προσέλκυση της
κρουαζιέρας,την δρομολόγηση των μεγαλυτέρων πλοίων που περνούν  με προορισμό  το Βόρειο Αιγαίο,την δημιουργία ασφαλούς Μαρίνας τουριστικών σκαφών και τμήμα εμπορικού λιμένος, που όλα αυτά αποτελούν
την προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της Άνδρου. Την λύση για όλα αυτά την δίνει μόνο η δημιουργία ενός νέου master plan για προέκταση και δημιουργία ενός νέου ασφαλούς λιμένος στο Γαυριο.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι τα εξής: 

1/ Γιατί μέχρι σήμερα υπάρχει άρνηση από το Δήμο για την εκπόνηση ενός νέου MASTER PLAN για το Γαυριο μέσω της μελέτης ΠΕΑΛ ,όπως ακριβώς μας είχε ενημερώσει ο πρώην Υπουργός Κος Σαντορινιός,που ανέφερε ρητά ενώπιον του νυν και του πρώην Δημάρχου,ότι είναι η μοναδική λύση για το Γαυριο?
2/Γιατί μέχρι σήμερα,ενώ ζητώ από τον πρόεδρο του ΔΣ,να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ,με επιστολή μου στις 7/3/20,μέχρι σήμερα δεν το έχει φέρει?
3/ Γιατί μέχρι σήμερα συνεχώς μέσω ενός  τοπικού site,προσπαθούν να επιβάλουν στη κοινή γνώμη με ψέμματα,ότι δεν μπορεί να γίνει μελέτη ΠΕΑΛ για το Γαυριο?
4/ Επειδή πολλά ακούστηκαν και προεκλογικά,για δημιουργία άλλου λιμανιού προς ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ,μήπως τελικά υπάρχει κάποιο τέτοιο σχέδιο και υποβαθμίζουν το λιμάνι Γαυριου και δεν το ξέρουμε?
5/ Ποια είναι η θέση,των Αντιδημάρχων Υδρουσας Κας Μακρη-Κοζανιτη, Κου Μουστακα και της δημοτικης συμβουλου  Κας Μπιθικωτση στο θέμα του ΠΕΑΛ για το Γαυριο;

 Ελπίζουμε να μην μας επιφυλάσσουν κάποια νέα έκπληξη ως προς την θέση τους,όπως έκαναν μέχρι σήμερα και στο θεμα της ΠΛΟΥΣΚΑΣ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ ?
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

Βασίλης Αδάμης

Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Η Άνδρος της Ζωής μας»

Μελος του ΔΣ ΔΛΤΤΑ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!