Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Βέλγιο: Εντοπίστηκαν τρία διαμερίσματα του «πυρήνα» των επιθέσεων στο Παρίσι

188ADF903BE9E98BA726CDD9B4B2EE31

Συνολικά τρεις κατοικίες στο Βέλγιο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και οι συνεργοί των επιθέσεων στο Παρίσι τη 13η Νοεμβρίου έχουν εντοπίσει οι βελγικές αρχές, στις οποίες έχουν εντοπίσει γενετικό υλικό και ίχνη ενός από τους καμικάζι και του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Και οι τρεις είχαν νοικιαστεί με ψεύτικα ονόματα και είχαν πληρωθεί με μετρητά.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η βελγική αστυνομία, συνοψίζοντας τη μέχρι τώρα πορεία της έρευνας για τους δράστες του Παρισιού, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί τρεις κατιοικίες που συνδέονται με την υπόθεση -σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η «γιάφκα» στο Σέρπεκ, της οποίας η ανακάλυψη είχε δημοσιοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στο Σαρλερουά, ένα σπίτι στην κωμόπολη του Ωβελαί και το διαμέρισμα στο Σέρπεκ, έξω από τις Βρυξέλλες. Και τα τρία είχαν νοικιαστεί, με ψεύτικο όνομα και με πληρωμή σε μετρητά, για έναν χρόνο (τα δύο πρώτα από το Σεπτέμβριο, το τρίτο από τον Οκτώβριο).

Στο διαμέρισμα στο Σαρλερουά βρέθηκε γενετικό υλικό του Μπιλάλ Χαφντί, καμικάζι στις επιθέσεις, όπως και ίχνη του Αμπαούντ -του θεωρούμενου ως εγκέφαλου, που είχε σκοτωθεί στην έφοδο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις.

Στο σπίτι στο Ωβελαί, όπως και στο διαμέρισμα στο Σαρλερουά, βρέθηκαν «αρκετά στρώματα», ανέφερε η βελγική αστυνομία.

Στο διαμέρισμα στο Σέρπεκ, υπενθυμίζεται, είχαν βρεθεί επίσης ίχνη εκρηκτικών υλών όπως εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις και η αστυνομία θεωρεί πως εκεί ήταν το «εργαστήριο» για τις ζώνες των καμικάζι.

Επιπλέον, το ένα από τα δύο οχήματα που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις, το Seat Leon, είχε σταματήσει κοντά στα σπίτια στο Σαρλερουά και το Ωβελαί.

Άλλο όχημα που είχε νοικιαστεί από πρόσωπο που σχετίζεται με τον «κύκλο Αμπντεσλάμ», μάρκας BMW, είχε σταματήσει και στα τρία διαμερίσματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: http://news.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!