Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

“Βόμβα” ΣτΕ: Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων πρέπει να αναπροσαρμοστούν αναδρομικά

akinita-xrimata-spitia-aftodioikisi-620x320

Την αναδρομική αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στη χώρα από την 21 Μαΐου 2015 αποφάσισε (υπ’ αριθμόν 4426σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αν και η υπ’ αριθμόν 4446/2015 απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, το ΣτΕ έκανε δεκτό την προσφυγή 13 ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της κυβέρνησης να εκδώσει, κάθε δύο χρόνια, σύμφωνα με το άρθρο 41 του νόμου 1249/1982,  απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι ιδιοκτήτες το Νοέμβριο του 2013 είχαν υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσει απόφαση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όμως το αίτημά τους δεν απαντήθηκε ποτέ.

Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στο ΣτΕ τονίζοντας αφενός ότι η κυβέρνηση παρέλειψε να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες ως όφειλε εκ του νόμου και αφετέρου ότι  η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητας.

Και αυτό γιατί ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007  και για ορισμένες περιοχές το 2010 και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!