Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Βόμβα Βούτση: Θα διατηρηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης

voutsis4

«Δεν θα καταργήσουμε τις μνημονιακές συμβάσεις μέχρι το πέρας όποιας διαπραγμάτευσης θα κάνουμε με την Ευρώπη» ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου Real Fm ο κ. Βούτσης είπε:

«Για όσο χρόνο θα γίνεται επαναδιαπραγμάτευση αυτής της συμφωνίας, γιατί έχουμε πει ότι άλλο είναι οι δανειακές συμβάσεις και άλλο εφαρμοστικοί του μνημονίου είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή θα παραμένει, αλλά ελπίζω αυτό το διάστημα να είναι μερικές εβδομάδες να μην είναι καν μήνες και ήθελα να αντικατασταθεί κοινή συναινέσει διότι αλλιώς δεν γίνεται να παρθούν οι υπογραφές μονομερώς πίσω να αντικατασταθεί με μια δανειακή συμφωνία η οποία θα είναι πάνω σε μια άλλη γραμμή που θα απελευθερώνει και θα αφήνει την ελληνική οικονομία να αναπνεύσει και όχι μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση εν συνόλω. Το πρόβλημα δεν είναι το ελληνικό πρόβλημα αυτά ήταν παραμύθια με ή χωρίς δράκους προ διετίας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις Παπαδημούλη ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για την αλλαγή πλαισίου στην Ευρώπη. «Οι αλλαγές θα είναι πολύ πιο γρήγορες. Οι πολιτικοί χρόνοι και οι αλλαγές θα είναι σε όλη την Ευρώπη καταιγιστικές» είπε ακόμα.

Για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου σημείωσε ότι θα πρέπει «να μας ξέρουν όλοι από πρώτο πρόσωπο και όχι από σπασμένο τηλέφωνο». Υπογράμμισε ακόμα ότι «θα πρέπει να δοθεί ένας απολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό ζήτημα»

Ερωτηθείς για το Κυπριακό και τη στάση της Τουρκίας ο κ. Βούτσης είπε ότι λειτουργούμε σε μία πολιτική αποκλιμάκωσης της έντασης. «Η ουσία είναι πως η Τουρκία έχει από τα ανατολικά της σύνορα πολέμους και εντάσεις και την ενδεχόμενη δημιουργία κουρδικού κράτους. Φοβόμαστε ότι μπορεί να διεκδικήσει ή να ζητήσει στα δυτικά της σύνορα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή» είπε, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι με προτρεπτικό ή αποτρεπτικό τρόπο» είπε για τις δηλώσεις του Κώστα Ήσυχου.

ΣΥΡΙΖΑ: «O N. Bούτσης δεν μιλάει πουθενά για μνημονιακές υποχρεώσεις οι οποίες θα πρέπει να διατηρηθούν»

Σε επιστολή του προς το newpost το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Είναι φανερό ότι ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης στη σημερινή του συνέντευξη στον Real Fm (Τ. Χατζής-Μ. Γεωργίου)  δεν μιλάει πουθενά «για μνημονιακές υποχρεώσεις οι οποίες θα πρέπει να διατηρηθούν»

Αναμένουμε για τη διόρθωση».

Παραθέτουμε το ηχητικό απόσπασμα των δηλώσεων του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα:

To ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Βούτση

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!