Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Βookstagram: Η «φωτεινή» πλευρά του Instagram που μάς βάζει σε έναν κόσμο γεμάτο βιβλία

Το «φαινόμενο» bookstagram

Το «φαινόμενο» bookstagram σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο και όλοι όσοι αγαπούν τον συνδυασμό βιβλία και Instagram τότε γνωρίζουν καλά για τι πράγμα μιλάω. Και για εμένα ήταν κάτι γνωστό, ωστόσο δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα να ψάξω τι κάνουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το bookstagram και γιατί έχουν δημιουργήσει τη δική τους «κοινότητα» μέσα στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Και για όσους δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω τόση ώρα, με πολύ απλά λόγια bookstagram ονομάζεται ένας λογαριασμός στην πλατφόρμα του Instagram που μέσα από σχετικές αναρτήσεις, φωτογραφίες και κριτικές, ξεκινάει μία ολόκληρη συζήτηση γύρω από το βιβλίο.

Για εμένα η παρουσία του bookstagram μέσα σε μια πλατφόρμα που κατά βάση υπηρετεί το «φαίνεσθαι», αποτελεί μια πραγματική όαση που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι μέρος μιας μεγάλης παρέας που μπορεί να μη γνωρίζεις προσωπικά, αλλά σας συνδέει ένα κοινό: η μεγάλη αγάπη για τα βιβλία! Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγαλύτερη τριβή μου με αυτή την «κοινότητα» και μια σκέψη ότι πραγματικά θα ήθελα να γνωρίζω όλους τους bookstagrammers εκεί έξω, που αγαπούν αυτό που κάνουν και ξέρουν και πώς να στο μεταδώσουν.

svg%3E

Μια διαδικτυακή βιβλιο-παρέα που δεν γνωρίζει από «πρέπει»

Ξεκίνησα λοιπόν το ψάξιμο στα άδυτα του Instagram με σκοπό να ανακαλύψω όσους περισσότερους γίνεται, να καταλάβω αυτό που κάνουν μέσα από τις αναρτήσεις τους. Και κάπου στην αρχή αισθάνθηκα κάποιους είδους ενοχή για το γεγονός ότι τελευταία δεν διαβάζω τόσο, για το ότι προτιμάω να αποσυμπιεστώ με ένα εύπεπτο βίντεο στο YouTube παρά με ένα βιβλίο.

Και όσο κρατούσε αυτό το αίσθημα της ενοχής και του ψυχαναγκασμού, συνειδητοποίησα πως το πραγματικό νόημα που πρέπει να βρεις σε αυτούς τους λογαριασμούς δεν είναι το πόσα βιβλία πρέπει να διαβάσεις για να αποδείξεις κάτι στους άλλους ή ακόμα και σε εσένα τον ίδιο. Κανείς δεν είναι εδώ για να σου κουνήσει το δάχτυλο για το πόσα βιβλία πρέπει να διαβάζεις τη βδομάδα, τον μήνα, τον χρόνο και για το πόσο συνεπής πρέπει να είσαι απέναντι στους στόχους που βάζεις σχετικά με αυτά.

Το όλο νόημα είναι  να βρεις εκείνη τη διαδικτυακή βιβλιο-παρέα που να σου ταιριάζει και να σου δίνει το κίνητρο και την έμπνευση τις ημέρες εκείνες που τα χρειάζεσαι περισσότερο. Ακόμα και να μπορείς να αλληλεπιδράς και να γίνεσαι μέρος μιας αέναης συζήτησης για βιβλία που μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν πιο «φωτεινό» κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.monopoli.gr


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!