Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ, τάμπλετ: Οι προϋποθέσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια για δικαιούχους

Αναλυτικά τι πρέπει να ξέρετε για το voucher 200 ευρώ – Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις – Αναλυτικά παραδείγματα

Οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ για τάμπλετ και λάπτοπ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέχρι 24 ετών αναμένεται να ξεκινήσουν στις 5 Απριλίου. Η απόφαση αφορά συνολικά 560.000 νέους δικαιούχους και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς του Taxisnet. Το ποσό που θα δίνεται ανά παιδί είναι 200 ευρώ, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Στην πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων για το voucher των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» καλούνται να εγγραφούν οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να κάνουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού και οι έμποροι λιανικής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας εγκεκριμένο εξοπλισμό στους δικαιούχους.

Ο εξοπλισμός που θα επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορεί να ανήκει σε τρεις κατηγορίες: (α) φορητά τάμπλετ, (β) φορητοί υπολογιστές (notebook, laptop, chromebooks, 2 in 1), (γ) σταθεροί υπολογιστές (desktop, all-in-one). Σε κάθε περίπτωση, ο επιλέξιμος για το πρόγραμμα εξοπλισμός θα πρέπει να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος.

Η πλατφόρμα για το voucher 200 ευρώ θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες, οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

Oι προμηθευτές θα κάνουν εκδήλωση ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση στην προκαθορισμένη ημερομηνία και μετά θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια.

Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200 ευρώ για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ ή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου υπογραμμίζεται ότι οι δικαιούχοι απαγορεύεται για 2 χρόνια να μεταπωλήσουν την ηλεκτρονική συσκευή που αγόρασαν. Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Εισοδηματικά κριτήρια

Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ.
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ.
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 ευρώ.

Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 ευρώ.
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ.
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!