Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Βουλή: Με ψήφους Ν.Δ. εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με τις ψήφους της κυβερνώσας πλειοψηφίας μόνο, εγκρίθηκε όπως αναμενόταν σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «για την αναβάθμιση του σχολείου», που επί πολλές ημέρες είχε δεχθεί τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Επί της αρχής θετικά ψήφισαν 158 βουλευτές, όσα και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δηλαδή, ενώ καταψήφισαν 124 βουλευτές (υπήρχαν πολλές απουσίες κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας).

Ίδιο αριθμό θετικών ψήφων συγκέντρωσαν και σειρά διατάξεων που αφορούν ρυθμίσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το σώμα εκλεκτόρων και την εκλογική διαδικασία για την εκλογή Πρυτάνεων, τις μετεγγραφές φοιτητών, τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, την διαδικασία εκλογής κοσμήτορα, προέδρου και αναπληρωτή προέδρου Τμήματος, και Διευθυντή Τομέα.

Το πολυσυζητημένο άρθρο 5 σχετικά με την εκ νέου καταγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια υπερψήφισαν 168 βουλευτές, ενώ ευρύτερη πλειοψηφία (187 «ναι») συγκέντρωσε το άρθρο 9 για την «τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας».

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!