Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Βουτιές με… μάσκα κορωνοϊού στην Ισπανία; Υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους εξωτερικούς χώρους

Yποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και στην… παραλία και μέσα στη θάλασσα, προβλέπει νέος νόμος της Ισπανίας.

Η ρύθμιση αυτή αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες οι οποίες ίσχυαν από τον Ιούνιο του 2020, και απαιτούσαν χρήση μάσκας μόνο σε περιπτώσεις όπου είναι αδύνατη η κοινωνική αποστασιοποίηση. Σύμφωνα με το νέο νόμο που έχει δημοσιευθεί από την εφημερίδα της κυβερνήσεως της Ισπανίας, οι άνω των 6 ετών θα πρέπει να φορούν μάσκες σε δημόσιους δρόμους, σε ανοικτούς χώρους και σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο δημόσιας χρήσης ή ανοικτό στο κοινό.

Η ισχύς του νέου μέτρου δεν έχει χρονικό περιορισμό, και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι η κυβέρνηση της Ισπανίας κηρύξει το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί πώς τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν, οι τουρίστες που θα κολυμπούν στη θάλασσα ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα εάν δεν φορούν μάσκα!

Η επιβολή της χρήσης μάσκας στις παραλίες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την εισήγηση του καθηγητή επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Mark Woolhouse, στην Επιτροπή Επιστημών και Τεχνολογίας ότι παρά τους φόβους ότι οι άνθρωποι που αναμένεται να κατακλύσουν τις παραθαλάσσιες περιοχές θα διευκολύνουν τη διασπορά του ιού, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εξάρσεις που συνδέονται με πολυσύχνατες παραλίες.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!