Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Βραβεία Κληροδοτήματος Φωκίωνος Ι. Καλογερά 2021

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του Κληροδοτήματος Φωκίωνος Ι. Καλογερά, του οποίου διαχειριστής είναι η «Λέσχη Ανδρίων» παρουσίας του προέδρου της, Δημητρίου Κοκκίνη.
 
Ο Φωκίων Ιωάννου Καλογεράς ήταν συνταξιούχος δημοδιδάσκαλος από το χωριό Υψηλού που είχε εργαστεί σε σχολεία της Βραΐλας στη Ρουμανία και στην Άνδρο. Το 1930 κληροδότησε με τη διαθήκη του στη «Λέσχη Ανδρίων» ακίνητη περιουσία με την οποία συστάθηκε το ομώνυμο κληροδότημα, με σκοπό την παροχή υποτροφιών προς Ανδριώτες μαθητές.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. που καταγράφεται στο Πρακτικό Δ.Σ. 1/2021 – Θέμα 3: Βραβεία Κληροδοτήματος Φ. Ι. Καλογερά 2021 με ημερομηνία 10/08/2021, απονεμήθηκαν τα βραβεία σε αποφοίτους Λυκείου της Άνδρου του σχολικού έτους 2020-2021 με τα παρακάτω κριτήρια: 

  • Το ένα στον καλύτερο μαθητή οποιουδήποτε φύλου του ΕΠΑΛ Άνδρου στον τομέα Ναυτιλίας και το άλλο στον καλύτερο μαθητή της 3ης Λυκείου οποιουδήποτε φύλου από οποιοδήποτε σχολείο της Άνδρου (ΕΠΑΛ – εξαιρείται ο Ναυτικός Τομέας, ΓΕΛ, Γυμνάσιο Κορθίου Τ.Λ., Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.), όπως αυτό ορίζεται από την βαθμολογία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Μετά από επικοινωνία με τα σχολεία της Άνδρου για τους αποφοίτους μαθητές/μαθήτριες του σχολικού έτους 2020 -2021 οι παρακάτω μαθητές ήταν μεταξύ των υποψηφίων, τους οποίους τους συγχαρούμε για την επίδοσή τους: 
  • Γενικό Λύκειο Άνδρου – ΧώραΊσαρη Μοσχούλα – Μαρία του Γεωργίου16787 μόρια
  • ΕΠΑΛ – Ναυτικός ΤομέαςΓιούργκεν Ντόστι του Έριον14360 μόρια
  • ΕΠΑΛ – Υπόλοιπα ΤμήματαΠετράκη Αντωνία του Ιωάννη15260 μόρια
  • Γυμνάσιο Κορθίου Τ.Λ.: Σκόρδος Αντώνιος του Ιάκωβου18600 μόρια
  • Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.: Εξαδακτύλου Αλεξάνδρα του Ιωάννη18157 μόρια

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι δύο δικαιούχοι των βραβείων για το 2021, είναι οι:
  • Γυμνάσιο Κορθίου Τ.Λ.Σκόρδος Αντώνιος του Ιάκωβου: 18600 μόρια – (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας)
  • ΕΠΑΛ – Ναυτικός ΤομέαςΓιούργκεν Ντόστι του Έριον14360 μόρια – (Α.Ε.Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΥ – Σχολή Εμποροπλοιάρχων)
Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στα σχολεία του καθενός από τους βραβευθέντες παρουσία των συμμαθητών τους. Στους αποδέκτες των βραβείων δόθηκε μια συγχαρητήρια επιστολή από το Δ.Σ της «Λέσχης Ανδρίων», ένα φάκελος με χρηματικό ποσό, και το βιβλίο με την ιστορία της «Λέσχης Ανδρίων» που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019.

 
Ενδεικτικό απόσπασμα της συγχαρητήριας επιστολής: «Οι Ανδριώτες όσο μακριά και αν φεύγουμε από το νησί μας πάντα το έχουμε στην καρδιά μας και βοηθάμε αυτό και τους ανθρώπους του. Ευχόμαστε το δοθέν βραβείο και αυτή η επιστολή να σε εμπνεύσουν στην ζωή σου, ώστε να ακολουθήσεις το παράδειγμα των ευεργετών μας, μεταλαμπαδεύοντας και εσύ αυτές τις ιδέες και σε άλλους ανθρώπους. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μαθαίνουμε νέα για την πρόοδό σου και ευχόμαστε και εσύ κάποια στιγμή να βοηθήσεις την «Λέσχη Ανδρίων» για να συνεχίσει το έργο της και για τις επόμενες γενιές.»
 
Στην παρουσίαση των βραβείων ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο βραβείο δεν προέρχεται από ένα κληροδότημα κάποιου ευκατάστατου επιχειρηματία, αλλά από την περιουσία ενός δασκάλου, όπως αυτών που υπηρετούν και τώρα στα σχολεία της Άνδρου, που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κληροδότημα για να βοηθήσει την παιδεία στην πατρίδα του.

 
Επίσης αναφέρθηκε στο ότι η βράβευση των συγκεκριμένων μαθητών με βάση την επίδοσή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν επισκιάζει τις επιτυχίες και όλων των άλλων μαθητών της Άνδρου. Η διαχειριστική επιτροπή του Κληροδοτήματος Φ. Ι. Καλογερά αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια αδυναμία στο σύστημα στον τρόπο αναγνώρισης της αριστείας με βάση την προσωπική προσπάθεια, επίπεδα δυσκολίας της κάθε ακαδημαϊκής κατεύθυνσης και γενικότερα του δυναμικού μακροχρόνιου έργου και περιβάλλοντος του καθενός, την οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει με το να μπορέσει το Κληροδότημα να προσφέρει στην παιδεία την Άνδρου καθ’ όλη την διάρκεια της δυναμικής ακαδημαϊκής πορείας των μαθητών και μαθητριών της Άνδρου.
 
Το Δ.Σ της «Λέσχης Ανδρίων» εύχεται σε όλους τους μαθητές και φοιτητές μια δημιουργική σχολική και πανεπιστημιακή χρονιά.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!