Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Βρετανία: Σε υψηλό τριετίας η ανεργία

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 4,5%, έναντι 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό στο 4,3%.

Οι απολύσεις άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από το 2009 και ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 153.000, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της τάξης των 30.000. Η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις απώλειες σε επίπεδο απασχόλησης τους προηγούμενους μήνες.

«Από την αρχή της πανδημίας υπήρξε σημαντική αύξηση σε αυτούς που είναι άνεργοι και αναζητούν απασχόληση, αλλά περισσότεροι άνθρωποι μάς δηλώνουν ότι δεν αναζητούν ενεργά δουλειά», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ επανέλαβε ότι η προτεραιότητά του παραμένει η ανάσχεση της ανεργίας, αν και αντικαθιστά ένα πρόγραμμα επιδότησης μισθών, ύψους 50 δισ. λιρών, το οποίο λήγει στο τέλος του μήνα, με ένα λιγότερο γενναιόδωρο σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο.

Πηγές: Reuters, BBC

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!