Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις 100 δόσεις: Ποιοι μένουν εκτός ρύθμισης – Οι προτάσεις της κυβέρνησης στους δανειστές

eforia23424-620x320

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ρύθμιση των 100 δόσεων από την οποία θα βρεθούν ξαφνικά εκτός χιλιάδες πολίτες.

Όσοι μεγαλοοφειλέτες και επιχειρηματίες μπήκαν στη ρύθμιση και πλήρωσαν εφάπαξ με διαγραφή των προστίμων και μεγάλες εκπτώσεις βγαίνουν κερδισμένοι, καθώς η ρύθμιση αλλάζει δραματικά και θα βρεθούν εκτός οφειλέτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Πιο αναλυτικά με τη νέα απόφαση θα αυξάνεται το επιτόκιο, ενώ θα καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια που θα οδηγούν σε συρρίκνωση των δόσεων ή ακόμη και στην «αποβολή» από τη ρύθμιση.

Για το επιτόκιο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

1. Αυξάνεται στο 5% από 3% σήμερα το επιτόκιο για τη ρύθμιση των εκατό δόσεων για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

2. Για φορολογούμενους με χαμηλότερες οφειλές, έως 5.000 ευρώ, για να μην ισχύσει επιτόκιο 5% θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

— Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,

— Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 να είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ και

— Το ετήσιο εισόδημά του να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης θα θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους δανειστές πρόταση ώστε να μη χάνεται η ρύθμιση για όσους οφειλέτες αδυνατούν να εκπληρώσουν άμεσα κάποια φορολογική τους υποχρέωση.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!