Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες μέρες και ώρες λειτουργούν

katastimata-magazia-pasxa1-620x320

Το γεγονός ότι Πάσχα και Πρωτομαγιά πέφτουν φέτος την ίδια μέρα φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα των ανοιξιάτικων εκπτώσεων.

Έτσι, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις της φετινής Άνοιξης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά από το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, που με τη σειρά της ξεκινά στις 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα είναι συνεχόμενο 09:00-21:00, με εξαίρεση τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και θα λειτουργήσουν σε διαφορετικές ώρες.

Από την Κυριακή του Πάσχα έως και την Τρίτη 3 Μαΐου, οπότε και μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

Από Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και ταυτόχρονα ξεκινούν οι ενδιάμεσες ανοιξιάτικες εκπτώσεις.

Σύμφωνα με το νόμο 4177/2013 η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Εκπτώσεις και Κυριακή

Δεδομένων των υποχρεωτικών αργιών που ισχύουν βάσει του πασχαλινού ωραρίου και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, η φετινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ορίζεται από την Τετάρτη 4-5-2016 έως την Τετάρτη 11-5-2016.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης αυτής εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.

Επειδή, όμως, και πάλι η εν λόγω Κυριακή είναι αργία, καθώς συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα, η δυνατότητα αυτή μετατίθεται –βάσει νόμου– την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαίου.

Αναλυτικά, το προτεινόμενο ωράριο έχει ως εξής:

orario

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!