Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ σε επιχειρήσεις για καταπατήσεις της εργατικής νομοθεσίας

ypourgeio-ergasias-aftodioikisi-620x320

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης αποφασίστηκε να συγκροτηθούν κλιμάκια του ΣΕΠΕ τα οποία θα πραγματοποιήσουν εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις όπου υπάρχουν καταγγελίες καταπάτησης της εργατικής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι ανώνυμες καταγγελίες που δέχεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τα συνδικάτα, για εργοδότες από όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων και σε όλη την επικράτεια που θέτουν τους εργαζομένους τους σε διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία ή ακόμη και «υποχρεωτική αργία», είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία, μέτρο όμως που δεν υφίσταται με βάση το εργασιακό δίκαιο της χώρας. Υπήρξαν επίσης καταγγελίες για εργαζομένους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέχρι να λήξουν τα έκτακτα μέτρα στον τραπεζικό κλάδο, ενώ σύμφωνα με άλλες, οι εργαζόμενοι βγήκαν σε άδεια, για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Υπήρξαν επιχειρήσεις που επέτρεψαν στους μισούς εργαζομένους να δουλέψουν χθες και στους άλλους μισούς, τους υποχρέωσαν να μεταβούν σήμερα στην εργασία τους.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!