Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Υπαίθριο θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης Αμοργού με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η  χρηματοδότηση του  έργου κατασκευής Δημοτικού Σχολείου και  Νηπιαγωγείου στην Αιγιάλη Αμοργού, για να συμπεριληφθεί σε αυτό και η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση αύξησης της αρχικής, ήδη δεσμευμένης χρηματοδότησης  του έργου “Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αιγιάλης Αμοργού” από 1.866.376,16 ευρώ σε 2.225.976,16 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, για την προσθήκη του υποέργου κατασκευής υπαίθριου θεάτρου στο προαύλιο του σχολείου, για την διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα 1.471 τ.μ., εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.  Έχει ανεγερθεί σε έκταση που παραχώρησε η Μονή της Χοζοβιωτίσσης. Περιλαμβάνει δημοτικό σχολείο δυναμικότητας 96 μαθητών με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πληροφορικής, φυσικοχημείας, ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκης και βοηθητικούς χώρους ,  νηπιαγωγείο, δυναμικότητας 30 νηπίων, με 2 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο ξεκούρασης των νηπίων και σύγχρονους βοηθητικούς χώρους, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το νέο έργο που θα συμπληρώσει το σχολικό συγκρότημα, αφορά στην κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, αποδυτηρίων και τουαλετών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30/12/2022. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το Γραφείο Τύπου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!